Piekarnia Kraków - poznaj aktualną ofertę
Chleb to jeden z najistotniejszych elementów codziennego jadłospisu. Spożywamy go naprawdę wiele, zatem najlepiej, jeśli okaże się on pierwszego gatunku. Nic więc zaskakującego, iż wytwarzane w fabrykach wypieki tracą ostatnimi czasy klientów – bywają niezbyt dobre, a po paru dobach stają się nieprzydatne do spożycia. Na naszym rynku ostatnio naprawdę często spotkać można produkty wypiekane tradycyjnymi sposobami oraz niezawierające syntetycznych domieszek poprawiających ich trwałość. Dlaczego dobrze je jeść? Jak one powstają? Jak funkcjonuje tradycyjna piekarnia?
Co kupimy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (np. w Krakowie) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych wypiekach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, choć łatwo kupić także chleby drożdżowe. Oprócz tego klienci rzemieślniczych piekarni często sięgają po chleby, które w ostatnich latach wycofano z rynku – między innymi obwarzanki. Tradycyjne pieczywo dostarcza często też najróżniejsze nasiona lub rodzynki.
Czemu warto kupić produkty z rzemieślniczej piekarni?
Powodem dobrej opinii rzemieślniczego pieczywa okazuje się zwłaszcza jego smak – jeśli o to chodzi wypada znacznie lepiej niż chleby z fabryki. Zaletą opisywanego chleba okazuje się również jego różnorodność – wśród setek rodzajów najróżniejsi klienci znajdą produkty dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób nie wspomnieć też tego, że produkty, które proponuje tradycyjna piekarnia okazują się dużo zdrowsze, bowiem nie zawierają niebezpiecznych dla naszego zdrowia chemicznych domieszek.
Nasz adres:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]