Dzieci kochają asystować nam w gotowaniu – przynosić i wybierać składniki bądź dekorować ciasta. Chcesz rozwijać fascynację Twojej pociechy? Zapisz je na kursy
[...]
W zupie, na kanapce, w sałatce bądź jako surówka do dania głównego – kwaszone ogórki w naszej kuchni wykorzystujemy częściej aniżeli chcielibyśmy przyznać.
[...]
Jedyny w swoim rodzaju smak białej kwaszonej kapusty jest bez wątpienia cząstką słowiańskiej kultury kulinarnej. Jest ona składnikiem szeregu dań i każdy Polak
[...]
Termin “superfood” oznaczający żywność, która jest szczególnie bogata w składniki odżywcze pozytywnie wpływające na utrzymanie dobrego stanu zdrowia, stał się w ostatnich latach
[...]
Od prężnego rozkwitu przemysłu żywieniowego, który rozpoczął się w XX w., produkty konsumowane przez nas na co dzień zaczęto coraz częściej nasycać rozmaitymi
[...]
Artykuły fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan znów powróciły do naszego menu. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają także inne, przedtem mniej
[...]
Technika zaparzania kawa w kapsułkach jest znana od końca lat 70-tych i za czasem zdobyła sobie nowych sympatyków. Ten praktyczny system umożliwia przyrządzanie
[...]
Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to prosta droga do zdobycia dodatkowych umiejętności – nauczenie się podstaw gotowania, przyswojenie sobie dobrych technik produkcyjnych oraz
[...]